0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Verhalen van Luba medewerkers

  Peter Dam

  Trainer bij Luba

  De uitzendbranche en ik gaan ver terug. Ik leerde de uitzendbranche in 2007 kennen toen ik stage liep. Eenmaal afgestudeerd, ben ik meteen aan de slag gegaan als intercedent. Je kan wel zeggen dat mijn werkende leven zich in de uitzendbranche afspeelt. Bij Luba heb ik echt mijn plek gevonden en krijg ik de kans om van mijn passie mijn werk te maken.

  Ik ben nog nooit met tegenzin naar een training gegaan. De dynamiek die ontstaat in een groep, als je samen aan het oefenen en leren bent, maakt mijn dag.

  De eerlijkheid van Luba waardeerde ik enorm

  Ik heb bij veel verschillende uitzendbureaus en in verschillende functies een kijkje in de keuken kunnen nemen. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als vestigingsmanager, begon ik te twijfelen of ik bij mijn werkgever nog goed op mijn plek zat. Op dat moment werd ik benaderd door district manager Astrid Kruithof voor de rol van vestigingsmanager. Ik gaf aan dat ik met mijn leidinggevende een gesprek ging hebben over mijn twijfels en als dat niet goed zou gaan, ik haar zou bellen. Waarop zij de legendarische woorden sprak “dan hoop ik dat je een slecht gesprek hebt”. Tijdens het gesprek werden mijn twijfels bevestigd. De eerlijkheid van Astrid waardeerde ik en na het slechte gesprek, nam ik contact op met Astrid en nu zit ik hier!

  Bij Luba ben ik gestart als consultant en in deze functie werk ik vooral ondersteunend aan vestigingen. Dit kan op het gebied zijn van sales of als tijdelijke ondersteuning bij afwezigheid van de vestigingsmanager. Ik kom hierdoor bij veel vestigingen in het land en heb veel verschillende werkzaamheden. Dat spreekt me vooral aan. De constante ontwikkeling van de organisatie en het denken in mogelijkheden van alle collega's maakt dat ik bij Luba echt mijn plek heb gevonden.

  Toon meer

  “Later als ik groot ben, dan...”

  Ik speelde altijd al met de gedachte om “later als ik groot ben” trainer te worden. Ik vind sales leuk en ik vind het nog leuker om mensen te helpen groeien en ontwikkelen. Toen ik werd gevraagd om de basistraining over te nemen van collega-trainer Patrick, kwam dat ineens allemaal samen en ben ik ervoor gegaan. Waar ik overigens nog geen moment spijt van heb gehad, want ik ben nog nooit met tegenzin naar een training gegaan! Wat me vooral aanspreekt, is de dynamiek die ontstaat in een groep als je samen aan het oefenen en leren bent. Het allermooiste is als de groep samen gaat werken om iets te leren. Die interactie voegt echt iets toe aan het leerproces. Als ik dat zie gebeuren, kan mijn dag niet meer stuk.

  Patrick nam me op sleeptouw en liet mij meekijken met zijn trainingen. Hij legde me uit over zijn trainingen en wat zijn visie op trainen is. Hij heeft me literatuur meegegeven en me vooral ook veel laten oefenen, dat was een hele goede start! Aanvullend kreeg ik vanuit Luba de kans om een trainersopleiding te volgen bij Arie Speksneijder, waar ik enorm veel heb geleerd over het vak en mezelf als trainer en persoon.

  Toon meer

  Peter zijn meest ontwikkelde eigenschappen

  • Luisteren
  • De kunst van het weglaten (kiezen wat je wil trainen)
  • Laten praten (ja, dat is iets anders dan luisteren)

  Iedere maand een leuke groep nieuwe collega’s

  Iedere de maand volgen nieuwe collega’s een week lang de basistraining. Ze leren Luba en het uitzendvak beter kennen. We doorlopen het hele proces van uitzenden, van vacature ophalen bij een werkgever tot aan het uitzenden van flexkrachten. Ook oefenen we verschillende soorten gesprekken en gesprekstechnieken en denken we na over waarom we de dingen doen zoals we ze doen bij Luba. Er is veel afwisseling, interactie en je vormt groepjes met je mede-collega’s.

  Ook komen intercedenten van verschillende vestigingen uitleg geven en delen hun ervaringen. Collega’s van het hoofdkantoor vertellen meer over hun werkzaamheden en talentbegeleider Sanne vertelt over het volledige programma van het LubaSHIP. En directeur Johan komt altijd langs om iedereen welkom te heten. Naast alle informatie en oefeningen is er voldoende tijd voor plezier en om elkaar wat beter te leren kennen. We lunchen iedere dag samen, we gaan een keer uit eten en doen een activiteit.

  Toon meer

  Ruimte voor mijn ontwikkeling

  Inmiddels ben ik alweer een tijdje trainer en ik durf wel te zeggen dat ik mijn passie heb gevonden! Alhoewel ik aan het begin van mijn carrière als trainer sta en me op veel gebieden meer kan ontwikkelen, weet ik dat ik dit nog heel lang wil blijven doen! Sinds ik trainer ben, merk ik dat ik anders naar leren ben gaan kijken. Qua karakter ben ik niet veranderd, maar wat betreft vaardigheden wel. Ik heb leren luisteren, leren vragen en ik heb vooral geleerd wat je wel en wat je niet kunt trainen. Dat maakt het werk als trainer ook een stuk makkelijker en leuker.

  Nog veel meer trainingen geven

  Ik voel me goed binnen de organisatie en iedere dag werken we met veel enthousiasme samen. Ik voel mij comfortabel in mijn rol als trainer en als consultant en hoop in de toekomst nog veel meer trainingen te geven en veel nieuwe collega’s te ontmoeten. 

  Waarom Peter bij Luba werkt en jij straks ook

  • De constante ontwikkeling van de organisatie
  • Het denken in mogelijkheden/kansen
  • Het enthousiasme waarmee we allemaal aan het werk zijn

  Enthousiast geworden?

  Kom bij Luba werken

  Wil je meer weten over de ervaring van Peter Dam bij Luba?

  Peter werkt met veel plezier bij Luba en heeft zijn passie als trainer gevonden. Hij vertelt je graag meer over zijn loopbaan en over jouw mogelijkheden!

  Zie jij jezelf hier binnenkort ook tussen staan? Bekijk onze vacatures

  Company match Luba

  Zijn we een match?

  Wat vind jij belangrijk in je werk? Komen jouw ambities en die van Luba overeen? Vul de online test in en ontdek hoe goed jij bij Luba past. En andersom natuurlijk.  Werken bij Luba
  Werken bij Luba
  Werken bij Luba