0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Verhalen van Luba medewerkers

  Maartje

  Backoffice specialist bij Luba

  Als je kijkt naar mijn achtergrond en opleiding, dan is wat ik nu doe niet heel logisch. Het kwam eigenlijk gewoon op mijn pad. Maar het voelde goed en ik ben de uitdaging aangegaan. En nu werk ik sinds oktober 2017 met veel plezier bij Luba.

  Toon meer
  Vroeger was ik wat onzeker. Door dit werk heb ik geleerd om te vertrouwen op mijzelf en dat wat ik doe, gewoon goed is

  Toeval bestaat niet?

  Soms komt er een kans op je pad waarvan je op dat moment niet eens doorhebt hoe mooi die is. Zo ging het ook bij mij. Ik kreeg een berichtje van Astrid (Kruithof, district manager); of ik misschien interesse had in een baan als intercedent. Ze had mijn cv online gevonden en dacht dat ik goed bij Luba zou passen. En zo is het balletje gaan rollen.

  Er kwam een telefonische kennismakingsgesprek. Ik kreeg wat meer info over de functie en Luba. Het voelde meteen goed. Vervolgens had ik een sollicitatiegesprek op het hoofdkantoor. Dat was zo’n leuk en positief gesprek. Eén of twee dagen later kreeg ik weer een telefoontje: ik was aangenomen. Ik was zo blij! Het was niet wat ik ooit gedacht had te gaan doen, maar soms klopt het gewoon en moet je de sprong in het diepe wagen. En dat heb ik gedaan.

  Toon meer

  Maartje's meest ontwikkelde eigenschappen

  • Een goed en overtuigend gesprek voeren
  • Meer kennis door werkzaamheden
  • Eigen mening en wensen durven uiten

  Leren over jezelf en doorgroeien

  Ik startte als intercedent op de vestiging in Leiderdorp en in-house bij een klant. In deze periode heb ik enorm veel geleerd. Dat begint bij het inwerktraject, waar je van alles leert over Luba en het vak zelf. Een intensieve, maar leerzame training. Vervolgens pas je al die theorie toe in de praktijk en leer je nog veel meer. Over het vak, maar ook over mijzelf. Voorheen was ik wat onzeker, maar door dit werk heb ik geleerd om zekerder te zijn. Wat ik doe is gewoon goed.

  Door die onzekerheid was ik een beetje huiverig om van richting te switchen. Intern was de vacature voor backoffice specialist ontstaan. Als intercedent vond ik het altijd al fijn als alles op orde is en de administratie klopt. En dat zou ik nu dan voor alle vestigingen kunnen doen, dus ik had zeker interesse. Maar ik had ook mijn twijfels, want ik vond mijn werk leuk en de functie bij de backoffice kwam op papier een beetje saai over. Het was toen weer Astrid die zei ‘Goh, is dit niet iets voor jou?’ en mij aanspoorde om in gesprek te gaan.

  Toon meer

  Een geslaagde overstap naar backoffice

  Na een lang telefoongesprek en een gesprek op het hoofdkantoor met Bas (projectleider) bleek de functie veel meer te zijn dan alleen administratie. Het was een nieuwe afdeling, die nog volop in ontwikkeling was. Mijn rol zou daarin groot zijn. Dat was doorslaggevend voor mijn overstap. Best spannend, kan ik je zeggen. Er staat een werkwijze op papier, maar het is vooral samen uitvogelen wat het beste werkt. Voor ons, maar ook voor onze collega’s op de vestiging. Wat is de beste samenwerking? Wat kan er beter of wat moet anders?

  Ik doe dit nu sinds januari 2020 en het is nog steeds een flinke uitdaging om de functie zo goed mogelijk vorm te geven. Maar dat maakt het, samen met de afwisseling, zo leuk. Ik leer ook zo ontzettend veel en dat vind ik fijn. Het liefst wil ik zoveel mogelijk kennis opdoen en dan misschien uiteindelijk specialiseren in een bepaald aspect. Op dit moment zijn er nog geen andere functies bij de backoffice, maar je weet het maar nooit. De afdeling is nog in ontwikkeling en ik ben nog groeiend. Ik vind Luba in ieder geval wel een fijne organisatie, dus ik zou er graag doorgroeien.

  Toon meer

  Een persoonlijke en open cultuur

  Het is fijn om bij Luba te werken. Om meerdere redenen. Natuurlijk zijn de collega’s en feestjes leuk, maar het is meer dan dat. Bij Luba zijn ze ondanks de grootte van de organisatie heel persoonlijk. Er is goed contact met managers; je bent geen nummertje. Alles is bespreekbaar en er wordt altijd naar alle mogelijkheden gekeken.

  In mijn eigen team is dat ook zo. Het maakt niet uit of het iets positiefs of negatiefs is, er valt altijd over te praten. Toen we bijvoorbeeld als team aangaven dat we soms moeite hadden met lastige gesprekken voeren, is er gezorgd dat we een training in gesprekstechnieken kregen. Nu staan we een stuk steviger in onze schoenen en krijgen we ook goede feedback van de vestigingen. Daar ben ik erg trots op.

  Toon meer

  Waarom Maartje bij Luba werkt en jij straks ook

  • De leuke collega’s en persoonlijke aanpak
  • Er wordt altijd met je meegedacht, situaties zijn nooit zwart-wit
  • Je ontdekt veel over jezelf en je eigen kunnen

  Enthousiast geworden?

  Kom bij Luba werken

  Wil je meer weten over de ervaring van Maartje bij Luba?

  Maartje werkt met veel plezier bij Luba en heeft een succesvolle overstap gemaakt naar de backoffice. Ze vertelt je graag meer over haar loopbaan en over jouw mogelijkheden!

  Zie jij jezelf hier binnenkort ook tussen staan? Bekijk onze vacatures

  Zijn we een match?

  Wat vind jij belangrijk in je werk? Komen jouw ambities en die van Luba overeen? Vul de online test in en ontdek hoe goed jij bij Luba past. En andersom natuurlijk.  Werken bij Luba
  Werken bij Luba
  Werken bij Luba