0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Verschil tussen intercedent en recruiter

  Verschillen intercedent en recruiter

  De functies intercedent en recruiter worden vaak als dezelfde functie gezien, maar tussen beide functies bestaan wel degelijk verschillen. Zo hebben recruiters en intercedenten verschillende werkzaamheden en werken zij bij verschillende organisaties. Lees snel verder om alles te weten over de overeenkomsten en de verschillen tussen intercedent en recruiter.

  De belangrijkste verschillen tussen een intercedent en recruiter

  Omdat de functies intercedent en recruiter veel op elkaar lijken, hebben wij de belangrijkste verschillen voor je op een rij gezet:

  • Intercedenten werken bij uitzendbureaus, recruiters werken bij recruitmentbureaus.
  • Intercedenten zijn ook verantwoordelijk voor het werven van potentiële opdrachtgevers/nieuwe klanten. Recruiters doen dit niet.
  • Intercedenten onderhandelen en sluiten arbeidsbemiddelingsovereenkomsten met opdrachtgevers, recruiters doen dit niet.

  Je weet nu de belangrijkste verschillen tussen intercedenten en recruiters. Een uitgebreide functieomschrijving van beide functies lees je verder op deze pagina.

  Bekijk intercedent vacatures

  Taken en werkzaamheden van een intercedent

  Als intercedent bij Luba ben jij voornamelijk bezig met het maken van de juiste match tussen werkzoekenden en werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Dit doe je niet alleen, maar samen met een team van leuke collega’s. Jij bent verantwoordelijk voor het gehele wervingsproces, van intake van een kandidaat tot het plaatsen van een kandidaat. Jouw taken als intercedent bij Luba zijn afwisselend en veelzijdig.

  Wij hebben de werkzaamheden van een intercedent bij Luba voor je op een rij gezet.

  • Opstellen van een functieprofiel voor een specifieke vacature
  • Selecteren van de meest effectieve recruitmentkanalen en zoeken naar geschikte kandidaten
  • Verzamelen, screenen en beoordelen van binnenkomende sollicitaties
  • Administreren van alle contactmomenten, vacatures, cv's, kandidaten
  • Voeren van sollicitatiegesprekken met kandidaten
  • Sluiten van de arbeidsovereenkomst met kandidaten
  • Onderhouden van contact met uitzendkrachten

  Omdat jij kandidaten werft voor één van je opdrachtgevers, houd jij je ook bezig met de volgende werkzaamheden als intercedent:

  • Onderhandelen over en sluiten van arbeidsbemiddelingsovereenkomsten met opdrachtgevers
  • Onderhouden van contact met bestaande klanten

  Kortom, de taken van een intercedent bij Luba zijn heel divers en dat maakt dit een allround functie waarbij jij veel ballen in de lucht hoog moet houden en snel leert schakelen. Benieuwd naar de mogelijkheden bij Luba? Lees hier meer informatie over werken als intercedent bij Luba.

  Toon meer

  Waar werkt een intercedent?

  Een intercedent (ook wel 'consulent' of 'arbeidsbemiddelaar' genoemd) werkt voornamelijk bij uitzendbureaus. Jij kan als intercedent allround aan het werk, waardoor je veel schakelt tussen vacatures en kandidaten in verschillende branches en functies. Of je specialiseert je in een bepaalde sector in de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg of ICT. Dit is afhankelijk van het type uitzendbureau waar je voor werkt.

  Bij Luba kan jij aan de slag als allround intercedent op één van onze vestigingen. Of je kiest ervoor om je als intercedent te specialiseren. Vestiging Luba Procestechniek in Heerhugowaard richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op werk in de procestechniek. Past de zorg branche jou beter? Dan is werken op één van de Luba Zorg vestigingen in Leiden, Den Haag en Rotterdam iets voor jou. 

  Er is altijd plek voor nieuwe collega’s op één van onze vestigingen. Ga naar onze intercedent vacatures om meer te weten te komen over werken bij Luba.

  Taken en werkzaamheden van een recruiter

  Als recruiter ben je bij Luba verantwoordelijk voor het aantrekken, werven en selecteren van de juiste kandidaten voor openstaande functies op onze vestigingen of op het hoofdkantoor in Leiden. Daar komen een aantal taken en werkzaamheden bij kijken die overeenkomen met de taken en werkzaamheden van een intercedent.

  We hebben de meest voorkomende taken en werkzaamheden van een recruiter op een rij gezet:

  • Opstellen van een functieprofiel voor een specifieke vacature
  • Selecteren van de meest effectieve recruitmentkanalen en zoeken naar geschikte kandidaten
  • Verzamelen, screenen en beoordelen van binnenkomende sollicitaties
  • Administreren van alle contactmomenten, vacatures, cv's, klanten
  • Voeren van sollicitatiegesprekken met kandidaten
  • Voeren van onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden met kandidaten
  • Onderhouden van contact met kandidaten

  Waar werkt een recruiter?

  Recruiters werken veelal bij recruitmentbureaus. Wanneer jij verantwoordelijk bent voor het algehele recruitmentproces binnen de organisatie waar jij werkt, bijvoorbeeld bij Luba, dan spreekt men van een 'corporate recruiter'. Recruitment consultants werken bij recruitmentbureaus en zij bemiddelen tussen kandidaten en opdrachtgevers van de organisatie waar zij werken. 

  Bij Luba kan jij ons recruitment team op het hoofdkantoor in Leiden komen versterken als recruiter. Jij wordt verantwoordelijk voor de werving van onze eigen collega's voor de Luba vestigingen en voor het hoofdkantoor in Leiden. Ga naar onze recruiter vacatures voor meer informatie.

  Zoek jij een baan met groeigarantie?

  Start je als intercedent bij Luba, dan begin je een uniek groeitraject. Het LubaSHIP is het traineeship van de uitzendbranche!

  Bekijk het LubaSHIP

  Zijn we een match?

  Wat vind jij belangrijk in je werk? Komen jouw ambities en die van Luba overeen? Vul de online test in en ontdek hoe goed jij bij Luba past. En andersom natuurlijk.  Werken als intercedent bij Luba? Solliciteer op onze intercedent vacatures

  Je weet inmiddels welke werkzaamheden horen bij de functie van intercedent en recruiter. En dat het takenpakket van een intercedent er iets anders uit ziet. Ben jij enthousiast om aan de slag te gaan als intercedent bij Luba? Bekijk hieronder onze intercedent vacatures.