0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Verhalen van Luba medewerkers

  Sandhya

  Intercedent bij Luba Spijkenisse

  Een kantoorbaan? Dat is niks voor mij, dacht ik. Maar hier zit ik nu dan – op kantoor, als intercedent. En er is niks saais of standaard aan deze ‘kantoorbaan’. Elke dag is compleet anders: van sollicitatiegesprekken en kandidaten plaatsen tot een intakegesprek met een nieuwe klant of even langsgaan bij uitzendkrachten die aan het werk zijn bij een klant om te kijken hoe het gaat. Zo leer je dus maar weer, dat je nooit te snel moet oordelen over iets dat je niet kent.

  Tijdens mijn vrije week appte ik op een gegeven moment naar mijn collega’s: ‘Vinden jullie mij raar als ik zeg dat ik werk mis?’. Ze moesten lachen en verklaarden mij voor gek. Maar ze snapten het ook wel

  Een nieuw begin

  Ik woonde en werkte op Aruba, maar moest door het coronavirus terug naar Nederland. Ontzettend balen, maar ik wilde ook weer snel aan het werk. Tijdens een sollicitatiegesprek raakte ik aan de praat met de recruiter over haar werk. Ik had toen echt zo’n aha-moment: ‘Dit zou het weleens kunnen zijn’. Thuis ging ik meteen online zoeken naar ‘intercedent Spijkenisse’ en kwam ik uit op de vacature bij Luba. Ik solliciteerde, had een aantal goede gesprekken en op 1 januari ben ik gestart als intercedent.

  Je begint je onboarding met een groepstraining van trainer Patrick de Vries. In de eerste week heb je drie trainingsdagen en elke dag is er een ander programma. Je leert over het intercedent zijn, wat het vak inhoudt, de geschiedenis van Luba en waar Luba voor staat; je krijgt de basis mee en leert de organisatie kennen. In de weken daarna is er een vervolgtraining waar je basiskennis opdoet van de wet- en regelgeving, gesprekstechnieken en vacatureteksten schrijven. Alles wat je nodig hebt om goed te kunnen starten.

  Toon meer

  Sandhya’s meest ontwikkelde eigenschappen

  • Zelfreflectie, hier werk ik elke dag aan
  • Verantwoordelijkheid nemen, ik maak ook fouten en dat is oké
  • Gestructureerd werken en een planning maken

  Een interactief en motiverend welkom

  De training is een sterk begin van je onboarding. Je leert de dingen die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan als intercedent. Patricks enthousiasme speelt daar een grote rol in. Normaal gesproken zijn die trainingsdagen op het hoofdkantoor in Leiden. Maar vanwege Corona gaat het meeste via videocalls, wat soms best een uitdaging is. Maar Patrick maakte de training zo interactief mogelijk met spelletjes, pauzes en vragenrondjes. Echt, kudos voor Patrick.

  Op de eerste dag vroeg Patrick wat onze verwachtingen zijn, hoe we dachten dat het zou gaan. Een maand later kwamen we weer bij elkaar voor een update. Kijken hoe het met iedereen ging en of de verwachtingen overeenkwamen met de praktijk. Zo’n terugkom-moment vond ik persoonlijk erg fijn. Je hoort elkaars verhalen en sommige dingen herken je. Het is goed om te horen dat zij hetzelfde meemaken of denken, dat je er niet alleen in staat. Mijn groep is ook heel leuk. We hebben nog steeds contact en zien elkaar binnenkort weer bij een training.

  Toon meer

  Neem de tijd om dingen goed te leren

  Tijdens de onboarding leerden we dat je de lat niet te hoog moet leggen voor jezelf. Natuurlijk ben je ambitieus en wil je slagen, maar Patrick zei: “Je hebt een jaar, dus neem de tijd om dingen goed te leren.” Goed advies, al het ging bij mij in de praktijk toch iets anders. Een maand na mijn eerste dag gingen twee collega’s weg, waardoor ik versneld taken moest oppakken. Het was een heftig traject, maar ik heb er veel van geleerd. Over het vak van intercedent zelf, maar ook over mijn eigen kunnen.

  Gelukkig is het team nu weer compleet en kan ik mij focussen op mijn eerste jaar als intercedent. Ook al heb ik in die paar maanden al aardig wat ervaring opgedaan, er is nog genoeg om te leren. Ik kijk dan ook erg uit naar de komende trainingen en masterclasses om mijn opgedane skills aan te scherpen. Wat zo fijn is aan werken bij Luba, is dat je hier gemotiveerd wordt om te leren en je te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door een masterclass in interviewtechnieken, maar ook door de 1-op-1-gesprekken met je manager om jouw ontwikkeling te bespreken. De begeleiding is echt top.

  Toon meer

  Succesvol zijn en blijven groeien

  Ik ga met veel plezier naar mijn werk. Luba is het grootste uitzendbureau voor het MKB en het mooie werk dat we doen is daar bewijs van. Ondanks al onze ambities, voelt Luba aan als een familiebedrijf. Er is veel contact met collega’s en we zijn er om elkaar te helpen. Om samen succesvol te zijn. Luba is groot(s), maar toch persoonlijk. Niet alleen collega’s en vestigingen onderling. Ook naar onze kandidaten en klanten toe. Je krijgt de ruimte om een goede band met ze op te bouwen.

  Mijn reis bij Luba is nog maar net begonnen. Binnenkort heb ik mijn SEU-examen, zodat ik een nog betere kennis heb van de wet- en regelgeving. Dat maakt het voor mij makkelijker om klanten of kandidaten beter te adviseren. Ik wil graag iets betekenen voor mensen en dat is wat we hier bij Luba doen. Daar ben ik trots op. Dit werk geeft mij een gevoel van voldoening en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Niemand weet wat de toekomst brengt. Maar als het aan mij ligt, ga ik voorlopig nergens anders heen.

  Toon meer

  Waarom Sandhya bij Luba werkt en jij straks ook

  • Het persoonlijke karakter van Luba en de vrijheid die je hebt
  • De focus op groei, ruimte om te leren en fouten te maken
  • Het geweldige team dat Luba heeft

  Enthousiast geworden?

  Kom bij Luba werken

  Wil je meer weten over Sandhya's ervaring bij Luba?

  Sandhya heeft een goede start gehad bij Luba en gaat nu iedere dag met veel plezier naar haar werk. Ze vertelt je graag meer over haar loopbaan en over jouw mogelijkheden!

  Zie jij jezelf hier binnenkort ook tussen staan? Bekijk onze vacatures.