0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Verhalen van Luba medewerkers

  Roy

  HR adviseur bij Luba

  Ik solliciteerde voor de rol van vestigingsmanager, maar had eigenlijk nog geen ervaring in de uitzendbranche. Blijkbaar waren ze in Leiderdorp toch gecharmeerd van mijn sollicitatie, want ik mocht op gesprek komen. Wel voor senior intercedent, maar met het doel om door te groeien naar vestigingsmanager. Maar toch liep het net even anders.

  De afwisseling zorgt ervoor dat je werk nooit saai is. Je bemiddelt en helpt zowel klanten als kandidaten, maar je denkt ook na over strategie, cijfers en resultaten

  Met open armen ontvangen

  Eind 2019 was ik op zoek naar een nieuwe baan. Het bedrijf waar ik werkte liep niet meer zo heel lekker. Dus om de ellende voor te zijn, ging ik om me heen kijken. Ik zag de vacature voor vestigingsmanager op LinkedIn en vond de tekst enorm aansprekend geschreven. Ook kende ik Luba al van naam en reputatie. De gesprekken met Femke (corporate recruiter) en Astrid (district manager) bevestigden dat goede gevoel dat ik al had.

  En zo startte ik in februari 2020 bij Luba. Er komt de eerste weken veel op je af. Maar als je er met de juiste instelling zit, dan kun je in korte tijd veel leren. Ik ben echt met open armen ontvangen door iedereen bij Luba. En dat maakte de start een stuk makkelijker.

  Toon meer

  Roy's meest ontwikkelde eigenschappen

  • Notities maken: je onthoudt niet altijd alles
  • Goede en relevante vragen stellen
  • Kennis van wet- en regelgeving uitzendwereld

  Ervaring en kennis opdoen

  Mijn vorige baan was in sales en marketing. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan, kan ik nu nog steeds goed inzetten. Het commerciële stuk is dan ook niet heel erg lastig voor mij. De wet- en regelgeving daarentegen is een heel ander verhaal. Maar daar heb ik het SEU-traject voor gevolgd. Super leerzaam, omdat ik nu een duidelijk beeld heb van alle wetten en regels én waarom ze zo belangrijk zijn voor de branche.

  Toon meer

  Als intercedent kun je echt het verschil maken

  Bij Luba werk je in een interessante branche. Je kunt maatschappelijk impact maken en dat vind ik belangrijk. Het lijkt misschien niet groot, maar als intercedent kun je echt verschil maken in iemands leven. Een baan is zo’n groot onderdeel van wie je bent. En als iemand moeite heeft om er één te vinden, dan kan ik helpen. Dat zijn ook echt de beste momenten: wanneer een ‘moeilijke’ kandidaat toch geplaatst kan worden.

  Zo had ik bijvoorbeeld een keer een jongen uit Slowakije aan mijn bureau. Slim, vriendelijk en een werktuigbouwkunde-diploma op zak. Hij was alleen nog niet zo goed in Nederlands. Maar ik zag zijn drive en potentie en heb hem toen geholpen met zijn sollicitatie. Met succes, want hij heeft nu een goede baan bij een werkgever die bij hem past. Door zulke succesverhalen voel je je wel even goed, ja. Smaakt zeker naar meer.

  Toon meer

  Open voor feedback en goede ideeën

  Er wordt naar je geluisterd bij Luba. Die open mindset en wil om te luisteren is echt kenmerkend voor Luba. Maar dat werkt twee kanten op. Als je bij Luba werkt, moet je ook echt die juiste instelling hebben. Je moet alles willen oppakken. En dat kan soms best veel en heftig zijn, maar wel op een positieve manier. Je krijgt er nieuwe energie van. Ik in ieder geval wel.

  Toon meer

  Drijfveren en doorgroeien

  Aan het einde van mijn LMT (Luba Management Traineeship) kwam ter sprake dat de functie van vestigingsmanager toch niet helemaal bij mij past. Ik ben toen samen met Luba gaan kijken welke opties er nog meer voor mij waren binnen de organisatie. Ik vind het belangrijk om met mensen te werken en ik houd er van om mensen te begeleiden, te coachen en te helpen. Uiteindelijk kwamen we terecht bij de afdeling HR. Na een interessante kennismaking heb ik de keuze gemaakt om door te stromen naar het hoofdkantoor van Luba in de functie van HR adviseur.

  In deze rol ben je op het gebied van personeelszaken verantwoordelijk voor één of meerdere districten van Luba. Je werkt nauw samen met de district- en vestigingsmanagers en je komt regelmatig in contact met de intercedenten op de vestigingen. Een uitdagende en afwisselende functie met een grote variatie aan onderwerpen. Zo houd je jezelf bezig met verzuim, promotietrajecten, pensioen, vitaliteit, verlof en allerlei andere zaken.

  Het is fijn dat Luba meedenkt over de mogelijkheden binnen de organisatie. Zo is er, met de juiste motivatie en vaardigheden, altijd wel een plek te vinden waar je het beste tot je recht komt.

  Waarom Roy bij Luba werkt en jij straks ook

  • De afwisseling in het werk
  • Er wordt goed naar je geluisterd
  • Je krijgt veel nieuwe energie

  Enthousiast geworden?

  Kom bij Luba werken

  Wil je meer weten over de ervaring van Roy bij Luba?

  Roy heeft nog geen dag spijt gehad van zijn overstap naar Luba. Hij vertelt je graag meer over zijn werk en jouw mogelijkheden!

  Zie jij jezelf hier binnenkort ook tussen staan? Bekijk onze vacatures

  Zijn we een match?

  Wat vind jij belangrijk in je werk? Komen jouw ambities en die van Luba overeen? Vul de online test in en ontdek hoe goed jij bij Luba past. En andersom natuurlijk.  Werken bij Luba
  Werken bij Luba
  Werken bij Luba