0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Verhalen van Luba medewerkers

  Roy

  Senior intercedent bij Luba Leiderdorp

  Ik solliciteerde voor de rol van vestigingsmanager, maar had eigenlijk nog geen ervaring in de uitzendbranche. Blijkbaar waren ze in Leiderdorp toch gecharmeerd van mijn sollicitatie, want ik mocht op gesprek komen. Wel voor senior intercedent, maar met het doel om door te groeien naar vestigingsmanager.

  De afwisseling zorgt ervoor dat je werk nooit saai is. Je bemiddelt en helpt zowel klanten als kandidaten, maar je denkt ook na over strategie, cijfers en resultaten

  Met open armen ontvangen

  Eind 2019 was ik op zoek naar een nieuwe baan. Het bedrijf waar ik werkte liep niet meer zo heel lekker. Dus om de ellende voor te zijn, ging ik om me heen kijken. Ik zag de vacature voor vestigingsmanager op LinkedIn en vond de tekst enorm aansprekend geschreven. Ook kende ik Luba al van naam en reputatie. De gesprekken met Femke (corporate recruiter) en Astrid (district manager) bevestigden dat goede gevoel dat ik al had.

  En zo startte ik in februari 2020 bij Luba. Wat een timing ook. Het inwerktraject verliep nog normaal, maar na anderhalve maand stond alles op z’n kop. Ik ben ingewerkt in Noordwijk en Leiden en vanaf mei zit ik dan in Leiderdorp. Ondanks de bijzondere situatie heb ik wel een te gekke periode gehad. Er komt onwijs veel op je af. Maar als je er met de juiste instelling zit, dan kun je in korte tijd veel leren. Ik ben echt met open armen ontvangen door iedereen bij Luba. En dat maakte de onhandige start een stuk makkelijker.

  Toon meer

  Roy's meest ontwikkelde eigenschappen

  • Notities maken: je onthoudt niet altijd alles
  • Goede en relevante vragen stellen
  • Kennis van wet- en regelgeving uitzendwereld

  Ervaring en kennis opdoen

  Mijn vorige baan was in sales en marketing. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan, kan ik nu nog steeds goed inzetten. Het commerciële stuk is dan ook niet heel erg lastig voor mij. De wet- en regelgeving daarentegen is een heel ander verhaal. Maar daar heb ik het SEU-traject voor gevolgd. Super leerzaam, omdat ik nu een duidelijk beeld heb van alle wetten en regels én waarom ze zo belangrijk zijn voor de branche.

  Ik snap ook heel goed dat ze mij niet meteen op de plek van vestigingsmanager hebben gezet. Eerst maar eens de branche goed leren kennen en ervaring opdoen. En senior intercedent is daar een goede oefening voor. Als het goed is, start ik begin volgend jaar met het Luba Management Traineeship. Tot die tijd ben ik gewoon lekker bezig met het vak.

  Toon meer

  Als intercedent kun je echt het verschil maken

  Bij Luba werk je in een interessante branche. Je kunt maatschappelijk impact maken en dat vind ik belangrijk. Het lijkt misschien niet groot, maar als intercedent kun je echt verschil maken in iemands leven. Een baan is zo’n groot onderdeel van wie je bent. En als iemand moeite heeft om er één te vinden, dan kan ik helpen. Dat zijn ook echt de beste momenten: wanneer een ‘moeilijke’ kandidaat toch geplaatst kan worden.

  Zo had ik bijvoorbeeld een keer een jongen uit Slowakije aan mijn bureau. Slim, vriendelijk en een werktuigbouwkunde-diploma op zak. Hij was alleen nog niet zo goed in Nederlands. Maar ik zag zijn drive en potentie en heb hem toen geholpen met zijn sollicitatie. Met succes, want hij heeft nu een goede baan bij een werkgever die bij hem past. Door zulke succesverhalen voel je je wel even goed, ja. Smaakt zeker naar meer.

  Toon meer

  Open voor feedback en goede ideeën

  Er wordt naar je geluisterd bij Luba. Ook als je er nog maar net werkt. En dat waardeer ik enorm. Tijdens een feedbackmoment gaf ik aan dat we bij Luba wat meer met duurzaamheid kunnen doen. Binnen een week zat ik aan tafel met Anne Marie en hebben we een stappenplan opgesteld. Eén voor de korte termijn, zoals een plasticvrij kantoor, fairtrade koffie en minder papier. En een plan voor de lange termijn. Dus daar was ik wel heel blij mee! Heb ook al veel positieve reacties vanuit de hele organisatie gekregen.

  Die open mindset en wil om te luisteren is echt kenmerkend voor Luba. Maar dat werkt twee kanten op. Als je bij Luba werkt, moet je ook echt die juiste instelling hebben. Je moet alles willen oppakken. En dat kan soms best veel en heftig zijn, maar wel op een positieve manier. Je krijgt er nieuwe energie van. Ik in ieder geval wel.

  Toon meer

  Waarom Roy bij Luba werkt en jij straks ook

  • De afwisseling in het werk
  • Er wordt goed naar je geluisterd
  • Je krijgt veel nieuwe energie

  Enthousiast geworden?

  Kom bij Luba werken

  Wil je meer weten over Roy's ervaring bij Luba?

  Roy heeft nog geen dag spijt gehad van zijn overstap naar Luba. Hij vertelt je graag meer over zijn werk en jouw mogelijkheden!

  Zie jij jezelf hier binnenkort ook tussen staan? Bekijk onze vacatures.

  Werken bij Luba
  Werken bij Luba
  Werken bij Luba